Начало »

Артисти

»

Стефан Рядков

РЕЙТИНГ НА АКТЬОР
Потребители:
РейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтинг159/100
Влезте, за да гласувате!

ЗА АКТЬОРА
ГАЛЕРИЯ
ПОСТАНОВКИ
МНЕНИЕ

Стефан Рядков

Stefan Ryadkov

25.11.2015 | teatri.bg

Дата на раждане: 07.09.1963
Място на раждане: Бургас, България

Стефан Рядков е роден на 07 септември 1963 г. в Бургас. Завършва НАТФИЗ, специалност куклено актьорско майсторство в класа на проф. Илков през 1992 година.

Творческият му път започва от Централен куклен театър – София, но скоро след това е поканен в Националната телевизия – „Ку - ку”. Следват „Каналето”, „Хъшове” и Шоуто на Слави, където работи като водещ актьор до 2006 г.

Излиза на свободна практика. Играе във Варненската опера – дядо Либен в „Българи от старо време” и Драгалевски в „Двубой”. Ролята на дядо Либен изпълнява и в Старозагорската опера. Паралелно с това играе в театрална формация „Мелпомена” – в „Големанов” и „Благородният испанец”. 

С Габровския театър е Мъжът в „Любовен квадрат” и специално написаното за него шоу „Стефан – 11 песни за любовта”. За последната си роля получава Гран при от фестивала „Албамоно” в гр. Корча, Албания. Спектакълът завоюва сърцата на зрителите на фестивали в Македония и Украйна.

В киното е играл в следните филми: „Ако те има”, режисьор Иля Велчев; „Земя за прицел”, реж. Иванка Гръбчева; „Филип”, реж. Л. Христов; българо-американската продукция „Търговски пътища”, реж. Джон Лофт и „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, реж. Стефан Командарев.

Коментари (4) | Коментирай

Принтирай |    Изпрати на приятел

Стефан Рядков

АРТИСТ С НАЙ-ВИСОК РЕЙТИНГ

Май 2016

Топ 25

ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ПОРТРЕТИ

Виж всички

ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ МНЕНИЯ

ВСИЧКИ АРТИСТИ

0-9 А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У ф Х Ц Ч Ш Щ Ь Ю Я

0 - 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z