Начало » Постановки » Опечалена фамилия

Опечалена фамилия

Малък градски театър “Зад канала”

Автор: Бранислав НушичПиесата

Най-известният сръбски комедиограф Бранислав Нушич обича да разнищва битови проблеми и балкански обществено-политически нрави. В случая на мушката му попада голямо семейство, което се опитва да си подели наследството на още неизстинал покойник. Интригите, пазарлъците и безкрайното среднощно дебнене между „опечалените“ предизвиква редица комични ситуации, отлично подплатени от остроумния диалог и „криволичещия“ ход на събитията.

Спектакълът

Под режисурата на Бина Харалампиева драматургията на Нушич добива (в театър Зад канала) леко гротесков, по-скоро европейско-модернистичен, отколкото балкански вид. Но това не е непремено недостатък. Спектакълът е издържан в хомогенен стил и дори участието на Йосиф Сърчаджиев в ролята на... стара леля, изглежда някак съвсем в реда на нещата. Може би е необходимо именно леко отстранение а ла Брехт, за да усетим, че в тази толкова „нашенска“ ситуация могат да бъдат открити и други пластове на посланието, които не ни пречат да се посмеем, но след това ни карат и да се замислим.

мнения | твоето мнение

МНЕНИЯ

Тихомир Иванов от 10.03.2010, 09:36
Започна много зле, но постепенно актьорите сякаш се събудиха. Добра колективна игра, много разтоварваща постановка,кумични момент, въпреки, че идеята не е оригинална. Не знам дали пиесата е интересна като текс, но режисьорката и актьорите са си свършили работата.
Miroslav Stoyanov от 30.01.2008, 11:13
dobre e
За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола. Ако не сте регистриран, можете да го направите ТУК »

КРИТИЦИТЕ ЗА ПОСТАНОВКАТА

Май 2016

Среден резултат 60/100

ПОСТАНОВКИ С НАЙ-ВИСОК РЕЙТИНГ

Май 2016

Среден резултат: 0/100

С НАЙ-МНОГО МНЕНИЯ

Май 2016

ПОСТАНОВКИ

АРТИСТИ

НОВИНИ