Начало » Постановки » Хъшове

Хъшове

Народен театър Иван Вазов Голяма сцена

Автор: Иван ВазовПиесата

Драмата на Иван Вазов е своеобразна адаптация на повестта му “Немили-недраги” и описва живота на българските емигранти във Влашко. Те живеят на ръба на мизерията оттатък Дунава, давят мъката си в пиене и се опитват да съберат средства за освобожденито на България. В центъра на драматургичния текст са образите на Бръчков и Странджата. Заедно с другите “бедняци-мечтатели” те остават по-близо до противоречивите характери от повестта, отколкото до леко идеализираните си събратя от самата пиеса на Вазов.

Спектакълът

Александър Морфов за поредет път успява да осъвремени една драматургия без да я мести във времето и да я доближи до светоусещането на днешната публика. Спектакълът (в Народния театър) е зрелищен и сложно организиран, леко патетичен на места, но гледаем в най-добрия смиъл на думата. В изпълнението на основните фигури от актьорската трупа на театъра, сред които Петър Попйорданов, Руси Чанев, Валентин Ганев, Валентин Танев, Христо Мутафчиев, Захари Бахаров, Валери Йорданов, Димитър Рачков, Теодор Елмазов, героите-неудачници са много по-близо до съвременните емигрантски тегоби, отколкото бихме могли да очакваме.

мнения | твоето мнение

МНЕНИЯ

aizzack от 30.03.2016, 11:27
Имам 2 билета за продан за представлението на 30.03.2016 в 19:00 часа.
Desi от 08.01.2012, 02:30
Съгласям се напълно с коментарите на останалите! Пиесата е страхотна, актьорския състав е много добре подбран и всички са много талантливи и можещи. Мен лично много ме впечатли играта на Захари Бахаров и на двамата братя Деян и Даниел Ангелови, а Деян Донков доста ме разочарова с несполучливия си опита да имитира Христо Мутафчиев!!! Иначе пиесата е страхотна и я препоръчвам на всички! :)))
Валерия Младенова от 27.01.2011, 11:51
Неповторима постановка ... Останах без думи ... За да опиша, няма да ми стигне мястото ... Просто трябва да отидете, да я гледате ...
zlati от 04.06.2010, 07:52
Един от най-великите спектакли. Бих го гледала стотици пъти преди да ми омръзне!
Lili Nitova от 12.02.2010, 09:15
Невероятен спектакъл, невероятни артисти, които дадоха всико от себе си до края на дългото представление! Поздравления! Патриотизъм лъха от сцената през цялото време и съм сигурна, че се предал на публиката.
Denitsa от 16.10.2008, 07:59
Нямам думи,наистина съм впечатлена!Не сам очаквала че може да ме грабне така.Страшно много се радвам,че имаме толкова стойнмостни артисти.Браво,продйлжавайте в същия дух :)
veronika от 05.04.2008, 05:22
Спектакълът е зрелищен и сложно организиран, леко патетичен на места, но гледаем в най-добрия смиъл на думата
За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола. Ако не сте регистриран, можете да го направите ТУК »

КРИТИЦИТЕ ЗА ПОСТАНОВКАТА

Май 2016

Среден резултат 73/100

ПОСТАНОВКИ С НАЙ-ВИСОК РЕЙТИНГ

Май 2016

Среден резултат: 0/100

С НАЙ-МНОГО МНЕНИЯ

Май 2016

ПОСТАНОВКИ

АРТИСТИ

НОВИНИ