Начало » Постановки » Дон Жуан

Дон Жуан

Народен театър Иван Вазов Голяма сцена

Автор: Жан-Батист МолиерПиесата

Човек би очаквал творба, подписана от Молиер, да се спре в по-голяма степен на смешната страна на един мит, но може би историята на Дон Жуан е толкова трагична в основата си, че дори известен комедиограф не се решава да я превърне във фарс. Така въпреки някои комични епизоди, като този в рибарското село, пиесата си остава по-скоро драма, макар и наситена със сарказъм. И разказва за големия любовник, който се подиграва с любовта, семейните ценности, църквата, властта, авторитетите, със самия себе си и дори със смъртта.

Спектакълът

Пореден бисер в режисьорската корона на Александър Морфов, този прочит (на сцената на Народния театър) е едновременно верен на епохата и извън условностите на времето. Може би единственият недостатък на спектакъла е иначе талантливият Деян Донков в главната роля, тъй като привнася агресия в една цинична реалност и от неговата уста любовните клетви звучат не като сладка измама, а като заплаха. Затова пък Захари Бахаров като Сганарел е всичко онова, за което сте си мечтали, но не сте се надявали да видите на сцената.

мнения | твоето мнение

МНЕНИЯ

Desi от 26.02.2012, 08:00
НЕВЕРОЯТНА ПОСТАНОВКА!!! Не мога да си обесня на какво се дължат негативните коментарите по - долу, но на мен страшно много ми хареса!!! Невероятна игра на абсолютно всички актьори и наи - вече на Донков и Бахаров!!! Заслужава си да се гледа и препоръчвам тази постановка на абсолютно всички любители на театъра!!! Няма да съжалявате!!! :)
Боян Станчев от 27.05.2010, 09:29
Здравейте, снощи гледах постановката "Дон жуан" и останах изключително разочарован! Деян Донков изобщо не беше блестящ в главната роля както го хвалите Вие! Напротив, има артисти, които биха се справили много по-добре в това въплъщение. Да не говорим, че през цялото време на сцената се плюеха, заливаха с алкохол, вода, "кръв" и пот!!!Нямаше го онзи истинският образ на главния герой за който всички сме чували и чели! Да, постановката беше съвременна като от време на време се пускаше денс музика и най-вече Майкъл Джаксън, а "Дон жуан" се опитваше да изпълни неговите чупки с ръка на слабините... През половината време на представлението се пушеше на сцената и в един момент се чудех кой и от къде ще измъкне наркотиците, защото само те липсваха от нашата действителност. Така че за мен тази постановка орезили действителния образ на главния герой като измести фокуса върху съвременния живот, а изпълнението специално на главната роля бе доста слабо! Не го препоръчвам!!! С уважение към нашите добри артисти, които не липсваха и в тази постановка написа: Боян Станчев 27 Май 2010г.
МАРИАНА ИЛИЕВА от 06.02.2009, 11:48
Невероятен спектакъл. Очарована съм.
Delyan Iliev от 28.12.2007, 12:56
мисля, че Деян е способен на много повече от това. Представлението ме разочарова, очаквах след първата "смешна" част да настъпи обрат, но уви... Сигурен съм и че въображението на Алексадър Морфов може да стигне много по-далеч в извайването на образа на д
За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола. Ако не сте регистриран, можете да го направите ТУК »

КРИТИЦИТЕ ЗА ПОСТАНОВКАТА

Май 2016

Няма рецензии за този филм.

ПОСТАНОВКИ С НАЙ-ВИСОК РЕЙТИНГ

Май 2016

Среден резултат: 0/100

С НАЙ-МНОГО МНЕНИЯ

Май 2016

ПОСТАНОВКИ

АРТИСТИ

НОВИНИ