Начало » Постановки » Антигона

Антигона

Автор: СофокълСлед успешната реализация на „Антигона” на Софокъл в рамките на „Фестивала на младото изкуство” Балчик’08, античната трагедия ще бъде представена на камерна сцена на Младежки театър „Николай Бинев”. Изборът на заглавието е мотивиран от непреходността на разглежданите проблеми.

Според режисьора на спектакъла доц. Веселин Ранков пиесата е предизвикателство за младите артисти защото те ще доближат до съвремието една класическа трагедия не с модерни похвати, а със средствата на античната драма. А според него фактът, че артистите са на една възраст, поставя акцент върху сблъсъка на две ценностни системи:  „ ... Не съществува клишето – конфликт между стари и млади. Личната реализация в рамките на поколението може да се осъществи чрез властови инструментариум или чрез етични и хуманни средства.”

Актьорите възпитаници на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” са уверени в успеха на спектакъла, още повече, че в осъществяването му участват техните преподаватели доц. Диана Борисаова /педагог  по слово/, доц. Данко Йорданов /вокален педагог/, доц. Емил Видев /педагог по сценичен бой и каскада/, Александър Манджуков /педагог танц и пластика/.

мнения | твоето мнение

РЕЙТИНГ НА ПОСТАНОВКАТА
Критиците:
РейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтинг
65/100
Потребители:
РейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтингРейтинг
1
Влезте, за да гласувате!

МНЕНИЯ

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола. Ако не сте регистриран, можете да го направите ТУК »

КРИТИЦИТЕ ЗА ПОСТАНОВКАТА

Май 2016

Среден резултат 65/100

ПОСТАНОВКИ С НАЙ-ВИСОК РЕЙТИНГ

Май 2016

Среден резултат: 0/100

С НАЙ-МНОГО МНЕНИЯ

Май 2016

ПОСТАНОВКИ

АРТИСТИ

НОВИНИ